Hong Kong Şehir Üniversitesi ve Hong Kong Blokzinciri Topluluğu tarafından düzenlenen Uluslararası Blokzinciri Olimpiyatları’nın kazanan projesi dijital kimlik üzerine oldu.

Hong Kong Çin Üniversitesi ve Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin ortaklaşa geliştirdiği dijital kimlik projesi takıma altın madalya kazandırdı. 15 ülkeden 60 projenin katıldığı olimpiyatlarda gümüş ve bronz madalyayı ise sırasıyla Bangladeş ve Hollanda takımları kazandı.

Altın madalyayı kazandan takımın geliştirdiği BCred, CV ve kimlik sahtekarlığının önlemeyi hedefleyen akademik kimlik doğrulması üzerine bir proje. Hyperledger Fabric üzerine inşa edilen BCred, kurumların kimlik bilgilerinin bir kopyasını mezunlara vermeleri için dijital bir platform sağlayarak işverenlerin bu kimlik bilgilerini doğrulamasına olanak tanıyor. İzinli bir blokzinciri kullanan platform, sahibinin kimlik bilgilerini ve olası iptali doğrulamak için farklı bloklar yayınlıyor. Tüm bunlar kimlik bilgileri sahibinin farklı kişi veya kurumlara erişim izni vermesini veya iptal etmesini sağlayan bir cüzdanda saklanıyor.

Uluslararası Blokzinciri Olimpiyatları, öğrencileri blokzinciri projelerini keşfetmeye ve geliştirmeye teşvik ediyor. Program Direktörü Gabriel Chan’in konuya yönelik kullandığı ifadeler şöyle: “Türünün ilk örneği olan yarışmada sunulan birçok yenilikçi uygulamayı görmekten heyecan duyuyoruz. Bu yıl gördüğümüz birçok projenin gelecekteki blokzinciri devleri olma yolunu açacağına inanıyoruz. Pandemiye rağmen bu yılki projelerin kalitesi, önceki yıllara göre önemli ölçüde daha yüksek.

Çin, ABD, İspanya, Hollanda, İngiltere ve Türkiye’nin de katıldığı Uluslararası Blokzinciri Olimpiyatları’nda önümüzdeki yıllarda ülkemizin de dereceye girdiğini görmeyi diliyoruz.

BKM “Yalın Blokzincir” raporunu yayımladı