HHS Technology (HHS) firması verilerin hastalar ve sağlık uzmanları arasında paylaşılmasına yardımcı olmak için Utah eyalet yönetimiyle yaptığı anlaşma kapsamında blokzinciri tabanlı bir çözüm geliştireceğini açıkladı.

COVID-19 sonrası sağlık sektörü, kayıtlara erişememe gibi belirli sağlık hizmeti sıkıntılarının farkına iyice varmış oldu. Bu sıkıntılara çözüm bulmak isteyen kurumlar dijitalin sunduğu fırsatlara yönelirken blokzinciri teknolojisi, sunduğu potansiyel faydalar nedeniyle en dikkat çeken çözümlerden birisi oldu. HHS Technology de sağlık sektörü için blokzincirinin sunduğu bu faydalardan yararlanmak istiyor.

Şirket tarafından bir “kriz yönetimi elektronik sağlık kaydı” olarak konumlandırılan HHS MediBook, ön saflarda yer alan sağlık uzmanlarının hasta kayıtlarına güvenli ve değiştirilemez bir şekilde erişmesini sağlamayı amaçlıyor. Sistem, profesyonellerin tedavi sırasında göz önünde bulundurması gereken temel sağlık koşullarına sahip olabilecek yeni bir hastanın tıbbi kayıtlarını hızlı bir şekilde gözden geçirmelerine olanak tanıyacak.

MediBook, federal veri paylaşım yasaları uyarınca hasta kayıtlarının farklı sistemler üzerinden yönetilmesini ve paylaşılmasını da sağlayacak. Verilere, verilerin bütünlüğünü ve güvenliğini koruyan, 7/24 erişime izin veren blokzinciri tabanlı bir dijital cüzdan aracılığıyla erişilebilecek.

HHS, çözümlerinin başka doğal afetler durumunda da kullanılabileceğini vurguluyor. Bu çözümle birlikte hastalar sağlık kayıtlarına güvenli bir şekilde ulaşabildikleri için yanlarında götürebilir, hastaneler veya pratisyen hekimlerle kolayca paylaşabilirler. Bu da zamanın oldukça kıymetli olduğu benzer doğal afet durumlarında oldukça etkili olacaktır.

Blokzinciri teknolojisinin sağlık alanındaki kullanım senaryoları pandeminin etkisiyle birlikte bir hayli arttı. Teknolojinin sunduğu potansiyel faydalar mevcut sorunların çözümünde etkili bir rol oynayacağı gibi gelecekteki benzer olaylar için de etkili önlemler alınmasına yol açabilir.

Blokzinciri tabanlı COVID-19 sağlık sertifikası uygulaması geliştirildi

KaynakLedgerInsights