Venezuela hükümeti, ekonomisini korumak amacıyla kripto kabulünü artırmak için elinden geleni yapıyor. Venezuela Devlet Bankası da kervana katılanlar arasına girebilir.

Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro tarafından Temmuz ayı başında Venezuela Merkez Bankası tarafından üretilecek ve özel olarak devlet destekli bir kripto para birimi olarak tanıtılan Petro için ülkenin en büyük bankası olan Venezuela Devlet Bankası, müşterilerine hem itibari hem de kripto para biriminde işlem yapma seçeneği sunan ülkedeki ilk finansal kurum olabilir.

Venezuela Merkez Bankası müşterileri bankanın internet arayüzünde, henüz erken aşamada olduğu anlaşılan, bir kripto cüzdanı yaratmak üzere yeni bir modül gördüler.

Bankadan resmi bir açıklama olmamasına rağmen, henüz önemli bir işlevsellik sunmamakla birlikte, seçenek şu anda müşteri hesaplarında görüntülenebiliyor.

Venezuela Bankası’nın hamlesinin ülkede kripto para birimlerinin kullanılmasını teşvik eden devlet liderliğindeki bir plana uygun olduğu görülüyor. Maduro’nun Venezuela Bankası’nın ülke genelindeki tüm şubelerinde petro masası açması için “açık emir” vermeden önce, cumhurbaşkanı, 1 milyon petro cüzdan dağıtmak için 924 milyon Bolivar (yaklaşık 150 bin dolar) bütçeyi onaylamıştı.