YouTube CEO’su Susan Wojcicki, platformun içerik üreticilerine yazdığı bir yazıda, video üreticiler için NFT özellikleri eklemeyi araştırdıklarını söyledi.

Wojcicki, ekibinin tam olarak ne planladığını veya ne zaman planladığını söylememiş olsa da bu gelişme, YouTube’un sahibi olan Google’ın NFT koleksiyonlarına ilk kez bu kadar dahil olduğunu gösteriyor.

Wojcicki yazdığı mektupta konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullanıyor: “İçerik oluşturucuların ve hayranların YouTube’daki deneyimlerini güçlendirmeye ve geliştirmeye devam ederken, içerik oluşturucuların NFT’ler gibi yeni gelişen teknolojilerden yararlanmalarına yardımcı olmak için her zaman YouTube ekosistemini genişletmeye odaklanıyoruz.” CEO, YouTube’un Web3’ü “ilham kaynağı” olarak aldığını da sözlerine ekledi.

YouTube, NFT’leri benimsemeyi düşünen tek sosyal medya platformu değil. Geçtiğimiz günlerde Twitter, kullanıcıların sahip olduklarını NFT’leri segileyebilmelerini sağlayan NFT profil fotoğrafı özelliğini başlattı. Şu anda Twitter Blue kullanıcıları altıgen şeklinde görünen NFT’lerinin sahipliğini kanıtlayabiliyorlar.

Dünyanın en büyük içerik üretici ekonomisine ev sahipliği yapan platformun NFT’leri benimsemesinin içerik üreticileri nasıl destekleyeceğine dair henüz bir detay paylaşılmadı, ancak YouTube’un bu sene içerisinde NFT furyası devam ederken yeni özelliğini piyasaya duyurması bekleniyor.

Twitter, NFT profil fotoğrafı özelliğini kullanıma sundu

KaynakBloomberg