ABD Kongre üyeleri, federal hükümeti COVID-19 yardım çabalarını artırmak için blokzinciri çözümlerini kullanmaya çağırıyor.

ABD Başkanı Donald Trump ve federal yetkililere gönderilen bir mektupta milletvekilleri, blokzinciri teknolojisinin tedarik zincirini düzene sokma, tıp uzmanlarının kaydını oluşturma ve kimliklerin doğrulanması konularında yardımcı olabileceğini söyledi. Milletvekilleri blokzincirinin COVID-19 ile aktif mücadelede kullanılabileceğini savunuyor.

ABD’li milletvekilleri ilk kez blokzinciri teknolojisinin faydalarından bahsetmiyor. Geçtiğimiz Nisan ayında da ulusal stokların bir blokzincirine kaydedilmesi için bir yasa tasarısı önerilmişti. Yine Nisan ayında kongre üyeleri, vatandaşlara dağıtılacak teşvikler için dağıtık defter teknolojilerinin dikkate alınmasını talep eden bir mektup yazmıştı.

Milletvekilleri Trump’a yazdığı mektupta blokzinciri teknolojisinin COVID-19 ile mücadele çabalarına yönelik faydalarını anlatırken teknolojinin sunduğu güçlü şifrelemenin, veri korumasının ve kimlik tanımlamaya olan faydasını da açıklıyor. Bununla birlikte federal hükümet, envanterleri ve ulaşım yollarını haritalandıracak önemli tedarik zincirlerini blokzincirine koymayı düşünmeye çağırılıyor.

COVID-19 dünyayı etkisine aldığından beri birçok devlet bununla mücadele etmenin farklı yollarını arıyor. Bu açıdan özellikle blokzinciri teknolojisinin sağlık alanında ne gibi faydalar sunabileceğine dair ciddi bir şekilde kafa yürütülüyor. Blokzinciri bu dönemde sağlık ekipmanlarının tedarik zincirini takip etmek, COVID-19 pasaportu oluşturmak ve teşvik primlerini iletmek gibi birçok işlem için blokzinciri teknolojisini değerlendirdi. Pandeminin etkisi hala geçmemiş durumdayken blokzincirinin bir süre daha olumsuz etkileri azaltmak adına kullanılabileceğini söyleyebiliriz.

Blokzinciri COVID-19 ile mücadeleye yardımcı olabilir

KaynakCoindesk