“Merkeziyetsiz Kimlik Birliği Kore” Temmuz ayının sonuna kadar bir MVP geliştirmek için kavram kanıtlama çalışması planlıyor. Bu çalışma sonucunda birlik, DID ağları arasındaki güveni ve COVID-19 bağışıklık pasaportlarının ticarileştirilebileceğini görmek istiyor.
DID Birliği bu çalışma için kendi üyeleri ve diğer yerli ve yabancı kuruluşlarla iş birliği yapacak. Uluslararası firmalar arasında Bank of America, CVS, Aetna, Fujitsu, NEC, Jumio ve Mobilelron gibi firmalar yer alacak. DID üyeleri çoğunlukla Kore merkezli firmalardan oluşsa da Japonya’da NEC ve Fujitsu, ABD’den ise CVS ve Bank of America dikkat çekiyor.
Bu yılın Şubat ayında DID Birliği, Raon Secure tarafından kurulan OmniOne kimlik ağı için bir test ağı başlattı. Önümüzdeki aylarda bunun ana ağa yayılması bekleniyor.
Birlik, merkezi olmayan kimlik için W3C standartlarını kullanmıyor. Bunun yerine, POC sırasında diğer ağlarla uyumluluk açısından test edilecek olan Dijital Kimlik için Küresel Standart (GADI) geliştiriyor. Birliğin temel amacı GADI standartlarını kullanarak küresel bir dijital kimlik ağı geliştirmek ve kimlik sistemleri arasında birlikte çalışabilirliği sağlamak olacak.
Son dönemlerde Güney Kore’de birçok merkeziyetsiz kimlik projesi ortaya çıktı. KFTC, W3C standartlarını kullanarak finansal hizmetler için blokzinciri tabanlı dijital kimlik hizmetini başlattı. NH Bank da “Initial DID Association” adı verilen başka bir dijital kimlik girişiminin üyesi olarak blokzinciri tabanlı ‘Mobil Çalışan Kimliği” hizmetini kullanıyor. Koreli girişim ICONLOOP da blokzinciri tabanlı dijital kimlikler üzerine araştırmalar yapan şirketler arasında. Son olarak DID Birliği’nin üyesi olan LG CNS, Sejong şehri için otonom araçlarda kullanılmak üzere merkeziyetsiz kimlik projesi üzerinde çalışmıştı.