Teknoloji dünyasına yönelik yaptığı pazar araştırmaları, trend analizleri ve raporlarla tanınan CB Insights, Hollanda merkezli blokzinciri analiz firması Blockdata’yı satın alacağını açıkladı.

Anlaşmanın bir parçası olarak New York merkezli CB Insights Amsterdam’da bir ofis açacak ve Blockdata kendi ekibiyle bağımsız bir ürün olmaya devam edecek. Artık Blockdata’nın çalışmaları CB Insights müşterileri tarafından erişilebilir olacak.

CB Insights’ın kurucu ortağı ve CEO’su Anand Sanwal, blokzinciri etrafındaki müşteri faaliyetinin son sekiz ayda “çarpıcı bir şekilde” arttığını söylüyor. Sanwal, blokzinciri teknolojisinin olası veya muhtemel olduğu düşünülen bir şeyden artık pratik olan bir şeye dönüştüğünü belirtti. Sanwal’ın konuya yönelik açıklamaları şöyle: “Müşteriler büyümeyi sağlamak veya operasyonları iyileştirmek için blokzinciri teknolojisini nasıl kullanacaklarını düşünürken, onları daha hızlı ve güvenli kararlar almaları için ihtiyaç duydukları bilgilerle donatmaktan heyecan duyuyoruz.

Blockdata kurucu ortağı Jonathan Knegtel ise gerçekleşen satın alıma yönelik: “Dağıtık defter teknolojisinin gerçek bir dijital ekonominin temelini oluşturduğuna inanıyoruz ve insanların bu karmaşık alana girmesine ve gezinmesine yardımcı olmak istiyoruz. CB Insights’ı uzun süredir takdir ediyoruz. Bu satın alım, ekibimizi Amsterdam’da büyütmemize ve insanların bu teknolojinin gelişimini izlemelerine yardımcı olacak yeni nesil araçlar geliştirmeye devam etmemize olanak tanıyor.” ifadelerini kullandı.

2018 yılında kurulan Blockdata bugüne kadar 237.000 dolar topladı. Şirketin bunun haricinde bir yatırım aldığı almadığı bilinmiyor. CB Insights ile yapılan anlaşmanın detayları ise henüz açıklanmadı.

CB Insights ve Blockdata’nın hazırladığı birkaç rapora aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Forbes Blockchain 50 listesi analizi – Blockdata

Çin, blockchain projelerinde lider – Blockdata

Blokzinciri harcamaları 2023 yılında 16 milyar doları aşacak – CB Insights

CB Insights Blokzinciri 2020 Raporu’nu yayımladı – CB Insights

KaynakCB Insgihts