Eşler arası dosya paylaşım platformu LimeWire, sanat, eğlence ve müzik için dijital bir koleksiyon pazarı oluşturarak önümüzdeki Mayıs ayında yeniden hizmete girmeye hazırlanıyor.

2000’li yılların başında özellikle müzik dosyaları indirmek için bir program olarak ün kazanan platform, yeni kuracağı pazar yerinde ilk olarak müzik bağlantılı NFT’lere odaklanacak.

LimeWire tarafından yapılan basın açıklamasına göre yeni platform, hayranların ve sanatçıların NFT dünyasınınn mevcut teknik engelleri olmadan dijital koleksiyonlar oluşturmasına, satın almasına ve takas etmesine olanak tanıyacak.

Müzikle ile ilişkili varlıklar, sınırlı sürümler, yayın öncesi şarkılar, yayınlanmamış demolar, grafik sanat eserleri, özel canlı sürümler, dijital ürünler ve sahne arkası gibi içerikleri içerecek.

LimeWire, web2’nin kullanıcı deneyimini web3’ün avantajlarıyla birleştirmeyi hedeflediğini söylüyor. Şirket, özel içeriğe ve topluluk oylamasına erişime izin vererek bu yılın ilerleyen saatlerinde kendi token’ını piyasaya sürmeyi planlıyor.

LimeWire pazar yerinde kripto cüzdan ön koşulu bulunmuyor. Kullanıcılar, ödeme platformu Wyre ile yapılan ortaklık sayesinde doğrudan kredi kartı, banka havalesi ve diğer itibari ağ geçitleri aracılığıyla NFT’leri satın alabilecekler. Öğeler ABD doları cinsinden fiyatlandırılacak.

Hayata yeniden dönen LimeWire, müzisyenlerle yapacağı ortaklıklar yoluyla ilk yılında 1 milyon kullanıcıyı bünyesine katmayı hedefliyor.

Warner Music, Sandbox ile müzik etkinlikleri için ortaklığa gitti

KaynakThe Block