NFT pazar yeri Open Sea geçtiğimiz ay bir rekor daha kırdı. Platform 1,67 milyon NFT üzerinden yaklaşık 3,4 milyar dolar değerinde işlem gördü.

Temmuz ayında Open Sea’deki satışlar 325 milyon dolar değerine ulaşmıştı. Haziran ayında ise bu değer 150 milyon dolar seviyesindeydi. Geçmiş ayların değerleri aradaki muazzam artışı gözler önüne seriyor.

Birkaç hafta öncesine kadar, çoğu dijital varlık, spor, dijital sanat ve oyun içi varlıklarla ilgili olarak OpenSea’de işlem görüyordu. Bazı oyun içi NFT’ler ve dijital sanat içeriği, markalarla ortaklaşa üretildi.

Şu anda ise işlemlerin yapısı çoğunlukla, algoritmalar tarafından oluşturulan ve “üretken sanat” olarak adlandırılan, CryptoPunks’ı taklit etmeyi umut eden avatar benzeri NFT’lerden ve Loot’tan oluşuyor.

Open Sea’nin satış verilerinden de anlaşılacağı üzere NFT furyası geçtiğimiz ay bambaşka bir boyuta ulaştı. Bu eğilim eylül ayında da devam edecek gibi görünüyor. Özellikle Hollywood’un önde gelen isimleri, ünlü sanatçılar ve spor dünyasının yıldızları NFT’lere olan ilgiyi fazlasıyla artırıyor.

Birçok marka ve platform da son birkaç aydır NFT’leri ana akım haline getirmek için çalışıyor. Örneğin Bacardí, yeni rom markasını kendi NFT mağazası aracılığıyla tanıtmak için bir açık artırma düzenleyecek. Japonya merkezli e-ticaret devi Rakuten bir dijital varlık platformu başlatacağını açıkladı. Facebook ise NFT’leri araştırıyor gibi görünüyor.

LINE, kendi NFT koleksiyonunu başlattı

KaynakLedgerInsights