Prosus yatırım grubunun ödeme işi olan PayU, merkezi olmayan ödeme protokolü Celo ile bir ortaklık kurdu.

Ortaklık kapsamında Celo’nun dolara sabitlenmiş sabit akçesi cUSD’yi kullanarak PayU’nun 450.000 ticari müşterisi için yeni sabit akçe ödeme seçenekleri başlatılması planlanıyor.

Anlaşmayı başlatmak için PayU’nun, Celo blokzincirine özgü hizmet ve yönetim token’ı olan CELO’dan önemli bir miktar’ satın aldığı duyuruldu. Ödeme şirketi ayrıca, sabit akçe ödemelerini kabul etmenin teknik yükünü hafifletmek için tüccarları tercih ettikleri bankaya bağlayan bir platform işleten altyapı firması First DAG ile de bir ortaklık kurdu.

PayU Küresel Ödemeler Organizasyonu CEO’su Mario Shiliashki, hareketin şirketin “finansal sınırları olmayan bir dünya” vizyonuyla uyumlu olduğunu söylüyor.

Shiliashki konuyla ilgili olarak: “Dijital işlemler norm haline geldiğinden, tüccarları ve müşterileri en son ödeme çözümleriyle donatmamız önemlidir. First DAG ve Celo ile yeni bir ödeme seçeneği sunmak için çalışmak, e-ticaret tüccarları ve yaratıcıları için yeni fırsatlar yaratır ve kullanıcıların özgürce işlem yapmaları için yeni kapılar açar.” ifadelerini kullandı.

Celo İttifakı

Celo, mobil öncelikli ödeme uygulamalarının temelini oluşturan, merkezi olmayan, proof-of-stake blokzincirini işletiyor.

Andreesen Horowitz, Coinbase ve Deutsche Telekom gibi 150’den fazla kuruluş, Celo platformunda iş birliğini kolaylaştırmaya yardımcı olan Celo Alliance For Prosperity’nin üyesi. Hem PayU hem de First DAG, bugünkü anlaşmanın bir parçası olarak bu gruba katılıyor.

Celo Alliance For Prosperity’nin başkanı Chuck Kimble konuyla ilgili olarak: “First DAG, PayU ve Celo arasında oluşturulan bu ekosistem, dijital varlıkların dünyanın her yerinde paraya erişimi demokratikleştirme vaadini pratikte nasıl yerine getirebileceğinin mükemmel bir örneğidir.” ifadelerini kullandı.

CoinMarketCap’e göre CELO’nun yaklaşık 609 milyon dolarlık bir piyasa değeri var.

Celo, düşük maliyetli ödeme çözümü Valora’yı duyurdu

KaynakThe Block