İspanyol telekomünikasyon şirketi Telefónica, İspanya, Almanya ve İngiltere’deki girişimlerin ve KOBİ’lerin IoT, blokzinciri ve yapay zeka teknolojilerine erişmesini sağlayan Telefónica Activation Programı’nı duyurdu.

Programa katılacak olan girişimler, telco ve kurumsal müşteriler ile ortak çalışmalar gerçekleştirebilecek ve 6 ay boyunca Telefónica’nın çözümlerine ücretsiz bir şekilde erişim sağlayabilecekler.

Blokzinciri tarafında Telefónica, katılımcıların TrustOS modüllerine erişim sağlamasına imkân tanıyacak. TrustOS, blokzinciri çözümlerini araştıran şirketler için bir ara katman yazılımı ve hizmet olarak blokzincirinin bir kombinasyonu. Yani temel olarak sistem, şirketlerin blokzinciri teknolojisinin değiştirilemezlik ve şeffaflık özelliklerini kullanarak mevcut sistemlerin elden geçirilmesine ve hem zamandan hem de maliyetten edilmesini sağlıyor.

Telefónica, TrustOS’un kamu ve özel ağları birleştiren karma bir çözüm olduğunu söylüyor. Birkaç ay önce İngiltere merkezli blokzinciri girişimi Ocyan, Telefónica ile TrustOS için bir altyapı katmanı oluşturmak üzere anlaşmıştı.

Telefónica, programa katılanlara ek olarak teknik destek, ek eğitim ve ağ hizmetlerinin de sağlanacağını söylüyor. Bir süredir blokzinciri teknolojilerine yönelik önemli yatırımlar yapan Telefónica, bunun gibi programlarla teknolojiye yönelik inovasyonu hızlandırmak istiyor.

Telefónica Activation Programı’na 22 Haziran’a kadar başvurulabilecek.

Blokzinciri telekomünikasyon endüstrisini nasıl dönüştürebilir?

KaynakLedgerInsights