Valve kurucusu Gabe Newell, Steam’in yeni oyun konsolunu piyasaya sürmesinin ışığında verdiği bir röportajda, neden NFT’ler ve video oyunlarındaki kripto para birimleri gibi blokzinciri tabanlı teknolojilere şüpheyle baktığını açıklıyor.

Newell’e göre teknoloji şu anda süper kabataslak bir şekilde kullanılıyor. Ayrıca kripto para birimi ödemelerinin doğası gereği 1 dolarlık bir oyunun 500 katına mal olması da muhtemel.

Newell ayrıca, metaverse’in özelleştirilebilir avatarlar ve açık dünyalar vaatlerinin, bu özelliklerin video oyunlarında yıllardır var olmasından dolayı oyuncular için yeni bir şey sunmadığını söylüyor. Newell’ın konuyla ilgili olarak kullandığı ifadeler şöyle: “Görünüşe göre hiç MMO oynamamışlar. Final Fantasy XIV’te La Noscea’ya gidin ve bana bunun on yıl öncesinden çözülmüş bir problem olmadığını, harika bir şey olmadığını söyleyin.”

Newell’in yorumları, çoğu geleneksel oyuncunun blokzinciri tabanlı oyunlara yönelik olumsuz anlatısını takip ediyor. Son zamanlarda bu tepkiler, bazı geliştiricilerin kendi oyunları için NFT kavramlarından uzaklaşmaya yönelik harekete geçmesine neden olabiliyor. Steam’in ana şirketi olan Valve, Ekim 2021’de, platformundaki video oyunlarında tüm blokzinciri tabanlı teknolojileri yasaklamıştı.

FTX kendi oyun birimini kuruyor

KaynakThe Block